Omgaan met Jongensenergie

Workshop Omgaan met Jongensenergie

We hebben allemaal ‘jongensenergie’ in ons zitten. Ook meisjes en vrouwen. ‘Jongensenergie’ is die typische energie van bewegingsdrang, dadendrang, avontuur, onderzoeken, spierkracht, boosheid, agressie of competitie. 

Soms zijn er momenten dat jijzelf of anderen die jongensenergie als moeilijk of ongewenst ervaren. Of je weet niet meer hoe je ermee kan omgaan. Wat doe je in dat geval, als docent, therapeut of kindercoach?

Jongeren begrijpen in plaats van begrenzen

Want soms weet je het even niet meer. Of je hebt de neiging om er hard tegenin te gaan. Soms word je hierdoor misschien zélf boos of autoritair. Of je raakt de verbinding met jezelf kwijt, én daardoor de verbinding met de jongere. Want die zal zich dan niet meer gehoord of gezien voelen.

Hoe blijf je stevig in je schoenen staan? Hoe heb je verbinding met jezelf en met deze jongensenergie? Kun je dat leren en ook toepassen in je dagelijks leven? Ons antwoord: je kan het leren. Leren om alle bewegingen en drijfveren van jongensenergie te begrijpen en doorvoelen. En dat is iets anders dan begrenzen

Wat leer je bij de workshop Omgaan met Jongensenergie?

In onze workshop ga je leren op een ontspannen manier krachtig te leren ‘staan’. Je komt zelf in beweging en je gaat daardoor voelen hoe je in verbinding kunt blijven met jezelf en met de jongensenergie. Als praten met jongeren niet meer helpt, zijn de bewegingsoefeningen die je leert een bewezen hulpmiddel om bij een ander de eigen verbinding te ontdekken of herontdekken.

We leren je om wézenlijk contact te leggen met jongeren die ‘druk’ zijn, of hoog in de agressie of isolatie zitten. Je gaat geen definities leren of boekenwijsheid opdoen. Het draait om ‘met de poten in de klei’ lerend ervaren waar het nou écht om gaat.

“Krachtig blijven staan
in elke situatie kun je trainen en je eigen maken.”

Praktische informatie Workshop Jongensenergie

In deze Workshop Jongensenergie kom je als individu of als team/groep actief in beweging. De workshop bestaat uit één dagdeel en vindt plaats op onze eigen trainingslocatie vlakbij NS-station Deventer. Voor data  zie agenda.

De investering voor deelname bedraagt € 45,00 per persoon, inclusief koffie/thee en iets lekkers. Schrijf je je na deze workshop in voor de opleiding Jongens in hun Kracht Basis Coach, dan ontvang je € 75,00 korting op de investering voor deze opleiding.  

De workshop Jongensenergie is bestemd voor professionals

We geven al jaren trainingen aan jongeren, maar ook aan professionals zoals docenten, leerkrachten, kindercoaches, kindertherapeuten, pedagogisch medewerkers, budo-trainers, interne begeleiders en jeugdwerkers.

De Workshop Jongensenergie is speciaal ontwikkeld door ons kenniscentrum Nuova Strada om  professionals in bijvoorbeeld het onderwijs, de jeugdzorg of coaching een nuttige aanvulling te bieden. Een ideale verrijking voor elke professional die zichzelf wil ontwikkelen door middel van ervaringsgericht leren.

Heb je vragen over de workshop of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op met Gerbrand Martini, of bel naar het mobiele nummer 06-29057884

Agenda 2021
Workshop Jongensenergie

Deze workshop vindt
plaats in Deventer

————————–
Vrijdagmiddag 18 juni 16.00-18.00 
(max 4 personen)

INVESTERING € 45,00 ALL-IN

CONTACTGEGEVENS
Nuova Strada Academie
Manegestraat 3 7413 VA Deventer
E-mail gerbrand@jongensinhunkracht.nl
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring  Nuova Strada
Google’s Privacy Policy, Terms of Service
Beeldmerk van Nuova Strada Jongens in hun Kracht

Abonneer je op onze Nieuwsbrief!

Volgens ons op