Onze Ambassadeurs

Maak kennis met onze Ambassadeurs Jongens in hun Kracht 


 

Taco Houkema Ambassadeur van Jongens in hun KrachtTaco Houkema

Mijn naam is Taco Houkema.
Ik ben werkzaam als directeur binnen het basisonderwijs en ben op mijn scholen en daarbuiten volop bezig met vernieuwingen in het onderwijs en in de maatschappij. Ik zie steeds meer mensen (ook veel kinderen) vastlopen in de snel veranderende wereld om ons heen en dit doet pijn. Vandaar dat ik op allerlei gebieden van harte  initiatieven ontplooi en ondersteun waarbij mensen meer vertrouwen in zichzelf krijgen, zodat ze meer in hun kracht komen te staan. Het “Jongens in hun kracht programma” vind ik een fantastisch opleidings- en trainingsprogramma. Het leert je met behulp van bewegingsoefeningen krachtig te staan en te bewegen en om dit over te brengen op de ander. Zo wordt communicatie en afstemming gemakkelijker. Samengevat zou ik “Jongens in hun kracht” willen omschrijven als: “Een prachtige manier om uit je hoofd (stress) en weer in contact met je lichaam te komen”. Als ambassadeur van de Jongens in hun kracht trainingen, beveel ik dit programma van harte aan!

Anita Kraayenvanger

Om krachtig te leren staan en stappen te kunnen zetten, had ik ervoor gekozen om de opleiding Jongens in hun Kracht Basic Coach  bij Gerbrand Martini en Rita Kroeze te volgen. Tijdens de training heb ik geleerd te gaan staan voor wie ik ben; het laten voelen en verankeren van mijn “eigen” zachte kracht door bewegingsoefeningen. Na deze opleiding  heb ik mij vrijwel meteen aangemeld voor de advanced opleiding “Coachen en Bewegen vanuit jouw kracht”. Door de bewegingen van “Jongens in hun kracht” heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf en kan ik deze bewegingen dagelijks toepassen voor mezelf en in mijn kindercoachpraktijk “de Goastok” bij ouder-kind, individuele en groepstrainingen. Toen ik door Gerbrand en Rita benaderd ben om ambassadeur te worden, heb ik hier meteen Ja op geantwoord, dat ik het eenieder toewens om zich krachtig te voelen en zich zo te ontwikkelen naar wat hij of zij het liefste wil. Dit is mede mogelijk door dit trainingsprogramma “Jongens in hun kracht” en deze training wil ik van harte aanbevelen en ik wil hieraan graag mijn bijdrage leveren! Hartelijke groet, Anita Kraayenvanger

Mariken Althuizen

In onze sociocratische leeromgeving stromen relatief veel kinderen in die elders, in het reguliere onderwijs, niet hun plek hebben kunnen vinden. Veel van deze kinderen zijn door deze vervelende ervaringen hun vertrouwen in de wereld en/of in zichzelf kwijtgeraakt. Door hen veel tijd en ruimte te geven om op een natuurlijke manier te leren, komen deze kinderen vaak gelukkig weer lekkerder in hun vel en leren ze zichzelf (opnieuw) kennen. Toch merkten we dat er nog iets miste in ons aanbod voor deze groep. We vonden een hele mooie match qua visie bij Gerbrand en Rita. Net als wij zetten zij zich in ‘voor hart en ziel’. Samen met vier collega’s en drie van onze leerlingen (jongens van 14, 15 en 16 jaar) heb ik in het voorjaar van 2019 de Jongens in hun Kracht-training gevolgd. Het waren twee heerlijke, verbindende dagen en een even fantastische terugkomdag. Het heeft ons ieder individueel veel gebracht en ons als school het vignet ‘Jongens in hun Kracht-school’ opgeleverd.

Mijn persoonlijke (her)ontdekkingen door Jongens in hun Kracht vat ik samen als:  – beter aarde-contact  – wel voelen maar niet vasthouden – blijer door beween  – meer inzicht door vertragen.

In onze leeromgeving zijn de Jongens in hun Kracht-oefeningen inmiddels een dagelijkse bron van plezier, beweging en aarding voor iedereen die mee wil doen: jongens, meisjes én begeleiders. Het blijkt niet alleen een gouden greep voor onze leerlingen die elders zijn vastgelopen. Ook voor de jonge kinderen van wie de ouders bewust kiezen voor Natuurlijk Leren zijn de Jongens in hun Kracht-oefeningen een leuke en speelse manier om de kracht die zij van nature in zich hebben te verankeren.

Omdat ik zoveel liefde en warmte voel in de manier waarop Gerbrand en Rita met Jongens in hun Kracht bezig zijn, hoefde ik niet lang na te denken toen Gerbrand me vroeg of ik ambassadeur wilde worden. Dat wil ik graag, vanuit mijn hart en ziel! Mariken Althuizen

Rudolf Renfurm

Als Jongens in hun Krachtcoach ben ik vanuit de Martial Art wereld actief jongens en meisjes te ondersteuning in hun zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Met ruim 30 jaar ervaring in de Aikido zelfverdediging Budo Wereld help ik jongeren te onderzoeken en te ervaren hoe zij in hun kracht kunnen staan en deze kunnen inzetten t.b.v. eigen weerbaarheid. Jongens en meisjes zijn de deze tijd meer op zichzelf aangewezen en weten niet altijd vanuit eigen kracht en verbinding zich weerbaar op te stellen.

Door verrijking van hun kennis van het Aikido met oefeningen uit het Jongens in hun Kracht programma worden velen zich meer en beter bewust van eigen centrum (controle) en hoe hiermee te verbinden en verbonden te blijven. Met name is situaties waarin jeugdweerbaarheid op de proef wordt gesteld kunnen de jongens en meisjes middels deze unieke combinatie van aikido technieken met Jongens in hun Kracht oefeningen sterkt het eigen zelfvertrouwen vergroten.

In de toekomst biedt deze combinatie van eigen weerbaarheidstrainingen veel  houvast in deze snel veranderende wereld. Als docent, coach en trainer is iedereen van harte welkom deze ervaring met mij te delen. Rudolf Renfurm

CONTACTGEGEVENS
Nuova Strada Academie
Manegestraat 3 7413 VA Deventer
E-mail gerbrand@jongensinhunkracht.nl
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring  Nuova Strada
Google’s Privacy Policy, Terms of Service
Beeldmerk van Nuova Strada Jongens in hun Kracht

Abonneer je op onze Nieuwsbrief!

Volgens ons op