Recensies Opleiding Jongens in hun Kracht

Recensies Opleiding Jongens in hun Kracht

Recensie van Peter Steenblik
Oefentherapeut Mensendieck, Kernvisiecoach | Opleiding afgerond januari 2022

De kernwaarden vertragen en verzachten in bewegen zijn grote Eye openers – Ik heb eerst jaren als oefentherapeut Mensendieck gewerkt. Ik had toen al belangstelling voor de holistische benadering van het lichaam. Mijn inziens zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en reageren als één geheel op elkaar. Ik heb altijd ook al de interesse gehad in waarom iemand rugklachten of nekklachten had en voelde hierbij dat dit vaak niet alleen lichamelijk was. Ik ontdekte bij mijzelf dat ik hooggevoelig ben en toen ik kinderen kreeg zag ik dat zij dit ook zijn.

Andere opleidingen leerden mij nog meer over hoe ik hiermee om kon gaan en hoe ik mijn gevoelswereld ook met mijn kinderen kon spiegelen en hoe ik hen daardoor meer zelfvertrouwen kon laten voelen. Meestal gaat dit met een gesprek , een oefening of een knuffel en weer in de praktijk oefenen. Ik heb echter bij Gerbrand en Rita dit gevoel van rust en vertrouwen in mijn lijf in een nog diepere verbinding gevoeld .

Door te bewegen met eenvoudige bewegingsoefeningen kwam ik mentaal, emotioneel en fysiek in beweging en creëerde een innerlijke verbinding die mij heel blij en vol vertrouwen in de wereld zet.  Bewegen zegt zoveel! Je kan uit bewegen halen hoe iemand in zijn vel zit. Hoe iemand reageert in bepaalde situaties, hoe iemand grenzen aangeeft of ruimte inneemt. Jongens in hun Kracht brengt eigenlijk alles samen wat ik in de afgelopen jaren vanaf het begin van mijn leven en studies tot nu heb geleerd. Oefeningen geven was ik bekend mee.

Met de oefeningen van Jongens in hun Kracht maak ik echter nog meer de verbinding tussen het lichamelijke, het emotionele en mentale stuk bij mezelf. De kernwaarden vertragen en verzachten in bewegen zijn grote Eye openers. En om het begin van deze recensie aan te halen: de verbinding tussen lichaam en geest heb ik nog weer dieper gevoeld door in beweging te komen! Ik dank Gerbrand en Rita voor de opzet van deze prachtige opleiding en hoop dat ik zelf veel kinderen en volwassenen met wat ik hier geleerd heb weer door mag geven. Ik gun iedereen deze krachtige verbinding met zichzelf en dat we als een druppel in de oceaan eerst onszelf mogen ontdekken om dit vervolgens door te geven in liefde aan anderen! 

Recensie van Johannes Hospes
Leerkracht | Aventurencoach | Opleiding afgerond juli 2021

Deze opleiding zet je letterlijk in beweging – emoties zullen gaan stromen en je zult manieren leren om deze te ontladen. Je ontdekt (wanneer je dit wil) echte verbinding met jezelf, wie je bent – jouw authenticiteit. En dat zonder al te veel te praten. Daarnaast leer je om de ander die jij coacht, ook deze verbinding te laten voelen. En zul je nog meer vanuit je intuïtie gaan werken. Een geschenk. 

Jacqueline Casagrande 
Coach & Begeleider | Opleiding afgerond juli 2021 

De opleiding Coach Jongens in hun Kracht begonnen in afwachting, observatie en onzekerheid over mezelf: kan ik de oefeningen wel? Daar zag ik het meest tegenop, omdat ik goed ben in pratend coachen en bewegen niet mijn stijl is. En juist zijn de bewegingsoefeningen van Jongens in hun Kracht het middel om je fysiek, emotioneel en mentaal in beweging te brengen. Dat heb ik zelf ervaren in deze opleiding, wat een impact in mijn eigen ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en leven vanuit verticaliteit, de verbinding voelen met jezelf, jouw zachte kracht! Gerbrand en Rita begeleiden op een authentieke liefdevolle kundige wijze, zij hebben mij bewust gemaakt wat in mij aanwezig is, dat alles er mag zijn.

Dankbaar dat zij deze geweldige opleiding geven vanuit hun hart. Dat dit op mijn pad is gekomen. Ik verwonder mijzelf keer op keer over de impact van wat de eenvoudige laagdrempelige bewegingsoefeningen, en de wijze waarop je hier als coach op inspeelt, in beweging zet bij de ander. Een waardevolle aanvulling op wat ik in mijn werk vanuit intuïtie, vanuit mijn hart doe, mensen in hun kracht zetten.

Ik wens als eerste dat ik met het uitdragen van JIHK ik in de toekomst veel jongeren en volwassenen bewust mag maken van hun eigen zachte kracht, zij hierdoor een stevig fundament ervaren en vanuit verticale lijn hun leven durven te leiden. Hoe meer mensen dit ervaren, hoe beter dit is voor de mensheid. Daar ga ik voor! Ten tweede wens ik elke professional deze opleiding Coach Jongens in hun Kracht bij Gerbrand Martini en Rita Kroeze om te mogen ervaren wat dit aanvullend kan betekenen bij wat je al doet. Wens jij een nieuwe weg (Nuova Strada) in te slaan? Ik gun het je vanuit mijn eigen ervaringen van harte! 

Lisette 
Beeldend therapeut | Opleiding afgerond 2021. 

Jongens in hun kracht is een prachtige opleiding als je opzoek bent naar een meer lichaamsgerichte manier van werken omdat je denkt dat niet alleen de cognitie behandeld kan worden en lichaam en geest als één functioneren. De opleiding zet jou als hulpverlener eerst zelf aan de slag waardoor je ook voor jou persoonlijk er veel uit kan halen. De oefeningen die je doet met de groep leggen persoonlijke uitdagingen bloot en Rita en Gerbrand helpen je deze in te zien en aan te gaan. De filosofie hierachter is dat jij als hulpverlener je cliënt niet kan helpen naar hun lichaam te luisteren als jij het zelf niet kan. De oefeningen die jij dus leert, leer je in eerste instantie voor jezelf waardoor het eigen wordt en je het vanuit een persoonlijke overtuiging aan je cliënten kan overbrengen. 

Gerben 
Leerkracht & Zzp | Opleiding afgerond 2021.

Ik heb de opleiding Jongens in hun Kracht Coach als een zeer zinvolle training ervaren. Ben je op zoek naar jezelf, wil je verheldering van je eigen waarden of wil je in beweging komen… Dan kunnen Gerbrand en Rita je zeker helpen. De warmte en rust die er is tijdens de trainingsdagen helpen je om bij jezelf ‘naar binnen te gaan’. Je ontdekt waarom je dingen doet of denkt. Je verleden beïnvloedt je handelen in het nu. Wil je dit veranderen, dan moet je eerst verbinden met je verleden en met jezelf. Dat is soms pijnlijk, maar biedt daarna alle ruimte om te veranderen vanuit een nieuwe verbinding met jezelf! Het heeft mij geïnspireerd om vanuit de kernwaarden en bouwstenen van Jongens in hun kracht te gaan handelen en zo kinderen en hun ouders te willen helpen! 

Rufi
Rouwbegeleiding | Opleiding afgrond 2021.

Het is natuurlijk ook de tijd van je leven, het proces waarin je zit. Maar ik kwam echt thuis bij mezelf in deze opleiding. De zorgvuldige en zorgzame manier waarop Gerbrand en Rita bedding boden voor mijn ontwikkeling; de oefeningen: top! Ik heb mogen ervaren dat relatief eenvoudige oefeningen effectief en helend zijn. Bewustwording van je lijf gaat over ontwikkeling van zelfbewustzijn: wie ben ik, hoe doe ik, waarom eigenlijk en wat wil ik? Mijn leerproces is nu een instrument voor de ondersteuning van grote en kleine mensen.Zo werk ik met ‘Jongens in hun Kracht’ bij begeleiding van verlies en rouw. Ik ben iedere keer verrast en ontroerd hoe effectief dit is. 

CONTACTGEGEVENS
Nuova Strada Jongens in hun Kracht
Manegestraat 3 7413 VA Deventer
E-mail gerbrand@jongensinhunkracht.nl
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring  Nuova Strada
Google’s Privacy Policy, Terms of Service
Beeldmerk van Nuova Strada Jongens in hun Kracht

Abonneer je op onze Nieuwsbrief!

Volgens ons op